גמילה מגלוטן
גמילה מגלוטן מיועדת לחולי צליאק אבל גם לאנשים הרגישים לחלבון זה. הרגישים אליו עלולים לסבול מבעיות בריאות מציקות. הגלוטן נפוץ במיני דגנים כמו חיטה, שיפון ושעורה. תהליך הגמילה מורכב וכרוך במספר פגישות נדרש לפי כל מצב. מרכז "באר חיים" עוסק בנושא וניתן לקבל ממנו מידע רב חשיבות.
גמילה מגלוטן – תזונה נכונה והנחיות
גמילה מגלוטן כרוכה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי, וכמובן, בהכנת תפריט מותאם לכל אחד. הגמילה מביאה עימה יתרונות בריאותיים רבים ובין היתר אף מסייעת להורדת משקל. הגלוטן הינו חומר המצוי בגרעיני תבואות מסוימות ומסייע מאוד בהדבקת מרכיבי קמח שונים לבצק אלסטי. לכן, הוא מבוקש ונפוץ במיני מאפה ובמזונות מעובדים אחרים. צריכת גלוטן מוגזמת עלולה לייצור רגישות הגורמת להפעלת יתר של המערכת החיסונית. כך נוצרות דלקות הגורמות אגירת נוזלים ורעלים בתאים. אלו יוצרים בעיות בעיכול, פגיעה בתפקוד בלוטת התריס, תחלואי עור שונים ועוד. גלוטן מצוי רבות במאכלים ומאפים בהם אחוז הסוכר גבוה. הדבר מביא לצריכת סוכרים רבה מהמותר מה שעלול להרחיב בעיות בריאותיות.
טיפול יעיל לגמילה מגלוטן
הטיפול הינו משולב. יש צורך בהכרת המוצרים מכילי הגלוטן, או ביכולת לבדוק אלו מוצרים כוללים אותו. המטפלים מלמדים איך לשאול ולבדוק את האלמנטים הללו. היא כוללת גם הכנת תפריט מותאם לצרכי כל מטופל. החלק המקביל אליו הוא קוגניטיבי התנהגותי. כלומר: שיחות שנועדו להחדרת התודעה למטפל בסכנות הטמונות בצריכת גלוטן. ההבנה תורמת רבות לגיוס כוחות נפשיים פנימיים להתמודדות המאתגרת. השלב הבא הוא התמקדות ביישום התוכנית ובין היתר עמידה בהצמדות לתפריט המוצע ללא חריגה ממנו. צריך לזכור כי גלוטן עלול, בנסיבות מסוימות לגרום למחלות קשות כולל, חלילה, מוות ולכן, חשיבות הטיפול.
גמילה מגלוטן במרכז גמילה עם צוות נאמן
מרכז "באר חיים" מתמחה בנושא ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי עם יחס אישי. שירותיו כוללים הקשבה והפנמה, ייעוץ סבלני, זמינות, מחירים נוחים, הנחות לנזקקים ועוד. מנהליו הינם בעלי ידע רב וניסיון מצטבר המגיעים ממתן שירותים איכותיים ללקוחות רבים לאורך שנים. הם ישמחו להעמיד את התשתית הקיימת שברשותם ואת יכולותיהם המוכחות לטובת אחרים.