יש מוחין – מורכבים מחכמה ובינה
(מקורות מנחת יהודה בסיום המאמר)
החכמה – קולטת את כל המציאות עי חמשת החושים (רואים, שומעים…)
הבינה – ההבנה של מה שקלטתי עפי הזיכרונות שיש לי. הבינה בודקת מהזיכרונות שלי מה זה אומר. ראיתי משהו מעופף בשמיים – אהה.. זה ציפור, זה בית. התנהגות מסוימת – איזה רגש זה מוליד לי?
בעצם כל הזיכרונות והאמונות המגבילות שיש לי בתת מודע הן אלה שמפרשות לי את מה שקלטתי בחושים עפי הבינה.
מתוך זה נוצרת לי התולדה שמורכבת מחכמה ובינה – הדעת.
כלומר : קליטת הנסיבות עי החושים – הבינה פירשה לי את זה – נוצרה הדעת. – ונוצר רגש שלילי או חיובי
דוגמא: שמעתי שלימון מתאים לניקוי רעלים – הבינה מעלה לי את כל הזכרונות והאמונות שיש לי על חשיבות ניקוי רעלים לגוף – נוצר לי רגש של אהבה לדבר, או אמונה לדבר…
לפיכך, מסקנות החיים שלנו מפעילים את הרגש.
בנוסף, אם נכנס מידע חדש, שלא הבנתי עד עכשיו, כמו יצור או סיטואציה שראיתי פעם ראשונה, אז ברגע שאני קולט אותה בחושים שלי, מיד הבינה מתרגמת את זה לפי מה שאצלי נמצא בזיכרונות ובאמונות שלי, וכך הסיטואציה הזו מולידה את הדעת הזו.
כך שברגע שקיבלתי מסקנה חדשה, שלא הייתה קיימת לפני כן בתת מודע שלי, המסקנה הזו יורדת ונרשמת בכליות (כאמור "כליות יועצות"). כשהיא נרשמת בכליות, היא כבר הופכת להיות באוטומט (אינסטיקט), כלומר , כשבפעם הבאה שאני אראה את אותה סיטואציה, אני אפעל בצורה אוטומטית עפי הזיכרונות שנרשמו עכשיו אצלי בתוך הכליות היועצות.
כך אנו פועלים, ממש כמו שלומדים לנהוג, לרכב על אופניים או לנגן פסנתר. בפעם הראשונה אתה לומד את זה ואחרי כמה פעמים של חזרתיות זה נהפך להיות אוטומטי.
זה מלמד אותנו שע"י שינוי של הזיכרונות הרשומים אצלנו בכליות, המתבטאים כאמונות חוסמות ומגבילות, אנו יכולים לשנות את המציאות שלנו.
כך אנו עובדים על התת מודע שלנו. כאשר אני עובד תודעתית על התת מודע בלשנות ולפרק את האמונות והזיכרונות שיש לי בכליות היועצות – לשנות את הנוסחה ולערוך מחדש את האוטומט.
אם אני יודע, שכשאני רואה ילד קטן בוכה, זה מעיר לי ישר סיטואציה שחוויתי בילדות, או משהו שצועק עליי וזה מעיר אצלי משהו , בגלל מה שנאמר לי או משהו שחוויתי שנמצאים באמונות התת הכרתיות שלי, אז זה מפעיל אצלי את אותו הרגש שנוצר אז, עצבות, כעס או פחד.
אם אלמד לפרק את הקשר הזה בין ילד שבוכה ולמה שיש לי בזיכרון, או בין משהו שצועק עליי לבין מה שיש לי בזיכרון אז בעצם אוכל ליישם את השינוי האמיתי.
איך משנים אמונות מגבילות אצלי בתת מודע?
כל אמונה מגבילה שנמצאת אצלי בבנק הזיכרונות שלי (בכליות היועצות), יוצאת ומתחברת בכל סיטואציה שהיא מחוברת אליה (כפי שצוין קודם)
ברגע שמגיע ניסיון לחיים שלנו ישנם שתי דרכים לשנות את האמונות המגבילות שיש לי בתת מודע שזימנו לי למציאות את הניסיון הזה.
- בזמן סיטואציה מסוימת שמעלה לי רגש כעס, עצב או פחד, אני צריך לשאול את עצמי, מה גורם לרגש הזה, מה מתרחש אצלי, שדווקא עכשיו עולה בי עצבות, מה מזכירה לי הסיטואציה הזו? השאלות האלה מעלות לנו מהתת מודע את הקשר בין הסיטואציה לבין הרגש שאני מרגיש.
- ליצור אמונה מעצימה. לדוגמא – אם משהו כועס עליי ואני מרגיש פחד, אשאל למה עולה לי הפחד? מה זה מזכיר לי? למה אני מרגיש מאוים כשכועסים עליי? כששואלים את השאלות מתקבלות תשובות – לדוגמא – כשכועסים עליי זה אומר שאני לא טוב, או שעשיתי מעשה לא מדויק, או כשכועסים עליי זה מזכיר לי את אבא שלי….
כדי לפרק את האמונה המגבילה אנו יוצרים אמונה מעצימה.
יש כלל בתת מודע שאומר, כאשר אני מכניס אמונה מעצימה לתת מודע שלי, כל אמונה מגבילה שהיא נוגדת לה, מתפרקת כי לא יכולות להיות בתת מודע אמונות מקבילות שסותרות אחת את השנייה.
לכן הדרך לפרק אמונות מגבילות, או שרשרת אמונות וזיכרונות שמובילים לרגש מסוים, היא שאנו מוסיפים ומטביעים אמונה מעצימה.
הדרך להכניס אמונות מעצימות
- שינון – כשמשננים 90 פעם באופן תמידי וחוזר, האמונה משתרשת בתת המודע ומבטלת את האמונה המגבילה המקבילה לה.
- כדי להכניס אמונה מעצימה, צריך לאמר אותה בליווי הרבה מאד רגש של אמונה בדבר.
- אמונה שאני רוצה להטביע אמורה להיות אמיתית על פי מה שאני יודעת, כלומר שאם יש משהו שסותר את האמת שלי, לדוגמא שאני חסר בטחון ואני משנן שאני בעל בטחון עצמי גבוה – זה לא אמת ולכן אנו זקוקים למשפט גישור שעוקף את שומר הסף שלנו (המודע) ונכנס לתת מודע.
דוגמאות למשפט גישור: אני יותר ויותר הופך להיות בעל בטחון עצמי גבוה, או אני כל כך אוהב את הרעיון שאני נעשה בעל בטחון עצמי.
כך אנו עוקפים את המודע ונכנסים ישירות לתת מודע וכשאני חוזר על זה 90 פעם ביום אני מטביע את האמונה החדשה וכך גואל בעצמי גלגולים וגלגולים של ניסיונות ומשיכת אירועים, אנשים ונסיבות שקשורים לאמונה המגבילה שהייתה לי.
כלי מעשי שיכול מאד להועיל לנו כדי לאתר אמונות מגבילות ולשתול במקומן אמונות מעצימות הוא בהירות מול ניגוד (סרטון הדרכה ע"י מירב ואזנה מצורף)
כך נוכל לסלול מסלול חדש במח כשנרצה לעבוד על אתגרים שונים שיש לנו כמו קשיים בפרנסה או חרדות, מציאת זיווג, ערך עצמי נמוך וכו', כאשר מטרת השינון בליווי עוצמת הרגש מספר פעמים יפרק את המסלול הקודם שהיה מורכב מכל האמונות המגבילות שלי שעיכבו אותי להשיג את המטרות, היעדים והאושר שלי בחיים בהתאם לנושא שבו בחרתי לטפל.